Ytterligare information om Bornholmsresan

Vi samlas i väntsalen i BornholmerFærgens sevicecenter, Hamntorget 2 i Ystad för incheckning. Vägvisare på E65 och Rv9 som hänvisar till Bornholm och Polen gäller i första hand de som gör överfart med bil. Hamntorget når man via den del av Hamngatan som ligger söder om Österleden. Kom i god tid.

Länk till karta

---------------------------------------------------

Det finns bilparkering mot betalning på Spanienfararegatan vid färjeterminalen och servicecentret på Hamntorget. Dygnsparkering kostar 80 kr. OBS! Betalning endast med kort eller mobiltelefon - betalning med mynt ej möjlig.

Deltagarna tar sig själva till och från Ystad, skjuts kan i möjligaste mån erbjudas från medlemmar i styrelsen.

---------------------------------------------------

Äta måste man ju och idag blir det medhavd matsäck. Det finns också möjlighet att äta på båten. Nytillkommet är att kaffe och stor kaka på Kræmmerhuset ingår i resans pris.

OBS! Ni behöver giltigt pass eller körkort för tillbakaresan in i Sverige.

Och för att friska upp minnet följer här programmet.

 

Program för

Bornholmsresa 11 juli 2016

Kl. 08.00
Vi samlas i väntsalen i BornholmerFærgens sevicecenter. Ombordstigning på båten senast 08.20.

Kl. 08.30
Båten avgår Ystad och ankommer Rønne kl. 09.50 där vi går på bussen. Busschauffören kommer under dagen att guida och berätta lite om det vi passerar.


Kl. 10.45-11.45

Inge och Jens Ove Anker är kreatörer och innehavare av den privata trädgården på Tornegård vid Gudhjem. Av organisationen Landbrug & Fødevaror korad till Årets Have (trädgård) 2011.

.

.


Foto: Stine Bram Nielsen

Foto:Else-Marie Knudsen

Kl. 12.15-14.15
Fuglesang ligger ca 2 km från Svaneke och är en 11 000 kvm stor engelsk/orientalisk- inspirerad trädgårdsanläggning. Den är uppdelad i mindre avdelningar och det hela är förbundet med en 63 m lång pergolagång som leder upp till trädgårdens mitt. Den gemensamma nämnaren är rosor (mer än 400 olika!) samt sten och vatten. Där finns också många olika syrener, paradisäpple och rönnar, hundratals liljor, stora perennrabatter och många sällsynta träd och buskar.

Här är man mycket välkommen att avnjuta medhavd matsäck i trädgården. Vid dåligt väder finns möjlighet att sitta inomhus.

Kl. 14.45-16.15
Kræmmerhuset är en konsthantverksbutik mitt ute på landet ca 3 km väster om Årsballe. Runt om det stora huset som innehåller butiken ligger en gammal trädgård, anlagd för mer än hundra år sedan. Genom tiderna har där alltid funnits mycket intressant för de förbipasserande men det var ju en privat trädgård som man inte bara kunde gå in i. När de tre systrarna Kofod flyttade in 1996 blev trädgården öppen för allmänheten under butikens öppettider.

Kl. 16.45
Beräknad ankomst till Rønne. Båten till Ystad avgår kl.18.30. Här ges tillfälle för shopping eller promenad i Rønne.

Kl. 19.50
Ankomst Ystad.