.

Det här med Covid-19 påverkar så klart även höstens program i Österlenrosor. Men vi kan med glädje meddela att det blir ett program med föredrag och pyssel fast med lite förändringar för att göra besöket säkrare.

Vi byter lokal till aulan på Österlengymnasiet (f.d Friaborgsskolan). Utrymmet är större vilket ger möjlighet för besökare att hålla avstånd.

Antalet platser är begränsat, obligatorisk föranmälan senast dagen före evenemanget till info@osterlenrosor.se eller tel 070-73 33 407 (Roskraft).

Kaffe/te bjuder föreningen på, tilltugg får man själv ta med.

Entréavgift till föredragen: Medlemmar i Österlenrosor 30 kr, icke medlemmar 60 kr.

VÄLKOMNA!

Söndag 20/9 kl.16.00
Aulan, Österlengymnasiet i Simrishamn

Rosor i Östeuropa

Höstens program inleds med föredrag av Else Olsson från Roskraft som ska berätta om deltagandet i världsroskonferensen i Slovenien 2017 och visa bilder på rosor från östra Europa och Balkan.

 

Söndag 4 oktober kl.16.00
Aulan, Österlengymnasiet i Simrishamn

Glimtar från det svenska roskulturarvet - samt lite om användning och skötsel

Henrik Morin är konsulent vid Nationella genbanken och har jobbat med rosor i flera år inom Pom vid SLU, han är även verksam med konsultuppdrag inom hela park- och kyrkogårdsområdet.

Henrik kommer att ge exempel på det svenska roskulturarvet med utgångspunkt från Poms landsomfattande inventering. Vi får se exempel på intressanta sorter i Nationella genbankens samling och även fynd från Sveriges sydöstra delar.

Henrik kommer också ta upp hur rosor kan användas i olika miljöer och ger yrkesmässiga perspektiv på rosskötsel och beskärning.

Lördag 17 oktober kl 13.00, Rosentorget i Simrishamn

Rotskott tas upp på Rosentorget i Simrishamn. Missa inte tillfället att få rotskott, när du tillsammans med andra rosintresserade deltar i denna aktivitet. Ta gärna med egen spade och sekatör.

 Söndag 25/10 kl.16.00
Aulan, Österlengymnasiet i Simrishamn

Mina rosor - i liv och dikt

Kerstin Park, författare till boken Rosor En rosodlares betraktelser, nominerad till Årets Trädgårdsbok 2011. Nu aktuell med Längs vägen - världen 72 haiku.

Hon kommer att berätta om rosorna i hennes liv och hur de inspirerat henne på olika sätt, även skrivandet. Åtskilliga andra har också gestaltat och beskrivit rosor och hon bjuder på några exempel som gjort intryck - ibland riktigt överraskande.

 

 Söndag 15/11 kl.14.00
Aulan, Österlengymnasiet i Simrishamn

Kransbindning

Ingela Nilsson, Raskarums Plantskola och Else Olsson, Roskraft, leder en workshop i kransbindning. Deltagarna får möjlighet att skapa en egen krans till jul. Obligatorisk föranmälan.
Avgift: 100 kr (inkluderar material)

 Medlem i föreningen Österlenrosor blir du genom att betala in 100 kr till bg 323-5645
eller swisha till 123 022 6977
Ange gärna i meddelandefältet din e-postadress. 
För ytterligare information, vänligen kontakta Else Olsson, tel. 070-73 33 407 eller e-post: info@osterlenrosor.se


 Till startsidan (index)