I arkivet | Rosens Resa 2012  
     
 

 
 

Rosens Resa 2012 går till några av Danmarks vackraste trädgårdar och tre av landets bästa rosenplantskolor. Vi är glada över att kunna erbjuda ett tredagarsprogram, som har något att erbjuda till varje trädgårdsfantast. Vår guide är Mia Gröndahl, journalist och roskännare.

 
 
  Program 
Dag 1 – Fredagen den 15/6
När vi kommit över Öresundsbron fortsätter vi genom Själland, via Falster ner mot Nakskov på Lolland, där vi ska besöka två spännande trädgårdar, Peter Hansens engelskinspirerade anläggning som innehåller den största privata samlingen av växter i norra Europa och Köbelevs unika japanska trädgård. I grannorten Horslunde väntar därefter Paradishaven på oss, en trädgård som ständigt har något nytt att erbjuda. Därefter vänder vi tillbaka till Själland och besöker Vibos Have med många olika trädgårdsrum i Karrebäksminde, innan vi kör över Stora Bältbron till Odense, där
vi mot kvällen checkar in på Hotell Ansgar för middag och övernattning.

                                                      

 

 
 

Dag 2 – Lördagen den 16/6
Efter en härlig frukostbuffé kör vi över Lilla Bältbron till Jylland, där vi börjar dagen med att besöka Jonna Vendelbos samlarträdgård i Skjern. Sedan fortsätter vi till Laubjergs Rosenhave i Ringköbing, här finns också försäljning av rosor. Vi kör vidare till Spjald där vi besöker Inga Kjärs have, med bland annat en 4000 kvm stor grönsaksträdgård. Från Spjald beger vi oss till Silkeborg, där vi hälsar på i Rut och Ole Hedes romantiska byhave. Vi avslutar dagen med att köra till Århus där vi checkar in på Hotel Mercur. Middag på hotellet.

Dag 3 Söndagen den 17/6
Efter frukost besöker vi de två andra stora rosenplantskolorna i Danmark, Ellen og Hugo Lykke´s och Knud Pedersens, belägna norr och söder om Århus. Runt lunch beräknar vi att vara tillbaka på Fyn. Här besöker vi Langeskov Plantskola med 25 olika inspirationsträdgårdar, här intar vi även vår lunch. Efter detta fortsätter vi till Själland och Alstedgaardhaven i Fjenneslev som blir vår sista trädgård innan bussen vänder tillbaka mot Sverige.


 

 
 

Reseinformation

Teknisk arrangör är Vannarpsbussarna AB. Resan omfattas av den lagstadgade resegarantin.  

Pris per person i tvåbäddsrum: 3300:-
Enkelrumstillägg: 800:-

I resans pris ingår: Bussresa, broavgift, 2 nätter i dubbelrum inkl. halvpension, inträden enligt program samt guidning.

OBS! Med reservation ändringar i programmet, samt för kurs-och prisändringar.

En bokningsavgift på 600:- betalas vid bokning, för att garantera din plats. Slutbetalning sker 6 veckor innan avresa.

Sista anmälningsdag: 15:e april.

För resans genomförande krävs 25 deltagare. Begränsat antal platser!

Bokning

Tel 0733-10 17 20  eller via mail till: ann-louise.malmgren@sjobo.nu

Vid bokning via mail, uppge:
Namn, adress, telefonnummer för anmälda personer, samt om någon önskar enkelrum.
 

 
  Nedan ser du länkar till de olika trädgårdarna och plantskolorna:

www.peterhansens-have.dk
www.koebelevhaven.dk

www.paradishaven-lolland.dk
www.havekonsulentvibo.dk
www.rosenposten.dk
www.langeskov-planteskole.dk
www.alstedgaardhaven.dk
www.rosenplanteskolen.dk
www.laubjergs-havecenter.dk
 

 
 

Tillbaka